csütörtök

Önmagam konkurense + Arvisura

Ennek a blognak a története eléggé hányattatott, ha nem is annyira, mint a világ magyarságáé, amelyet balsors kísér. Nos, egy sorsszerű megtörettetést nekem is át kellett élnem, lévén honlapoptimalizáló bloghelyemet egy rövid működés után a Google jó időre kivonta a forgalomból. Spamblog gyanújával elérhetetlenné tették. Csak azután sikerült újraindítanom, miután a domain már "elveszett" - szerencsére eléggé szemfőles voltam, így én regisztrálhattam újra - de ez jószerével a szerencsén múlott (erről itt számoltam be: Újraindul a honlapoptimalizálás).  Ezután még hosszú ideig eléggé félve vezettem,  tartottam attól, hogy a nagy kereső - teljesen indokolatlanul - újra spamnak nézi és lekapcsolja, amiért aztán bocsánatot kér ("elnézést kérünk robotjaink nevében"), de újra használni mégsem engedi.

Aztán, ahogy telt az idő, egyre merészebben használtam és a webhely sok külső linket is kapott, így rövid időn belül újra elérte a jónak mondható 3-as PageRank értéket, most meg már egyes szakmai kulcsszavakkal a találati listák élmezőnyébe is felküzdötte magát. Most például arról számolhatok be, hogy sikeres konkurense lett más blogjaimnak és statikus weboldalaimnak. Az egybe és külön írva is tétre-befutóra megjátszott  honlapoptimalizálás keresőszóra például első számú seo-blogommal vetekedve osztozik az első 3 hely valamelyikén (most éppen 2.), a linkmarketing kulcsszóra nézve meg éppenséggel ezt a statikus oldalt előzte meg: SEO Linkmarketing - ami talán nem is csoda, léven az utóbbi, enyhén szólva, túl van terhelve kimenő linkekkel, míg ehhez képest érdemi szöveg elég levés van rajta.  Márpedig a Google újabban a tartalomra és a szövegösszefüggésekre koncentrál, a linkhálózatok jelentősége sokat csökkent.

Szóval most jól megelőzöm magam ezzel a bloggal... És történik mindez akkor, amikor egy elég merész ötlettel éppen egy újabb SEO-akcióra szántam magam. Őstörténeti nagy fába vágtam a fejszémet. Elhatároztam, hogy meghekkelem az arvisurát :).

arvisura-seo-keresőoptimalizálás
Az Arvisura szanszkrit szó, jelentése: ráruházás, belelátás, rálényegítés. Az ősi indiai ayurvéda-tanítás egyik hittétele szerint a megbomlott belső harmóniai visszaállítására bérmilyen tárgy, jelenség, helyzet alkalmas, ha belelátjuk, ha rálányegítjük a gyógyulás ősprincípiumát. Lényegében ez a rálényegítés az Arvisura.