kedd

Teraszbeépítés. Citrusféle növények a télikertben

citrom termesztés beépített teraszon
Narancsot, citromot is termeszthetünk otthonunkban.

Citrusfélék az otthoni télikertben, teraszon

Más déligyümölcsök mellett citrusféléket is termeszthetünk házi körülmények között. Ezek közé tartoznak olyan növények, mint a narancs, a citrom, a lime, a grapefruit és a mandarin. Ezek a gyümölcsök kedveltek a frissítő ízük és a C-vitaminban gazdag tartalmuk miatt. Házi környezetben is lehetséges citrusféléket termeszteni. 

Narancs (Citrus sinensis): A narancsfák szép lombú növények, és a narancsok édes és lédús gyümölcsöt hoznak. A narancsfák magról vagy oltással nevelhetők. A narancsfák szeretik a meleg és napos környezetet. Biztosíts számukra világos helyet és napfényt, valamint jó vízelvezetésű talajt. Öntözd rendszeresen, és adj nekik citrusfélékhez kifejlesztett műtrágyát.

Citrom (Citrus limon): A citromfák szintén szép lombú növények, és a citromok savanykás ízű gyümölcsöt hoznak. A citromfák hasonlóan nevelhetők télikertbe, mint a narancsfák. Jól tűrik a napos környezetet és a jó vízelvezetésű talajt. A citromfák rendszeres öntözést és műtrágyázást igényelnek.

Lime (Citrus aurantifolia): A lime-félék közé tartozik a kisebb méretű lime vagy key lime, valamint a nagyobb méretű persian lime. A lime-fák hasonló körülményeket igényelnek, mint a narancs- és citromfák. A jó vízelvezetésű talaj, a napos hely és a rendszeres öntözés fontos számukra a beépített teraszon.

Grapefruit (Citrus paradisi): A grapefruitfák nagyobb méretű, sárga vagy rózsaszínű gyümölcsöt hoznak. A grapefruitfák nevelése hasonló az előző citrusfajtákhoz. Napos helyet, jó vízelvezetésű talajt és rendszeres öntözést igényelnek.

Mandarin (Citrus reticulata): A mandarinfák kisebb méretűek, és édes és illatos mandarinokat teremnek. A mandarinfák hasonló körülményeket igényelnek, mint más citrusfajták. Napos helyet, jó vízelvezetésű talajt és rendszeres öntözést biztosíts számukra télikertedben, teraszodon.

Télikerti növények - Terasz beépítés


növények elhelyezése teraszon
A kerti terasz beépítése megoldja a növények téli elhelyezését

Honlapok optimalizálása télikert kulcsszóra

Növények elhelyezésére télikertek tervezése, gyártása Budapesten

Tartalomcentrikus honlap optimalizálásra példaként felhozható a műanyag télikertek magyarországi építésével foglalkozó cég weboldalának blogtámogatása, A Budapest-közeli építőipari szolgáltató vállalkozás cégoldala egy dinamikus, adatbázis alapú tartalomkezelő rendszerre épül (CMS+WP). 

A rendszer állandó oldalai biztosítják a céges megjelenést. Ezt támogatva a műanyag ablak gyártás, beépített terasz, üvegház, esővíz dísznövények öntözéséhez témában notebookon írt blogbejegyzések pedig a hírfolyamot alkotják.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése