Terasz beépítés télikertnek Budapesten

Fenntarthatóság és környezetvédelem

fenntarthatóság télikertek

A fenntartható télikert általában olyan üvegházat vagy zárt kertet jelent, amely környezettudatos módszerekkel és anyagokkal készült, minimalizálja az energiafogyasztást és a környezeti hatást, valamint támogatja a biodiverzitást és az ökoszisztéma egészségét. Ezek a rendszerek elsődlegesen  megújuló energiaforrásokat, jelesül napenergiát használnak, valamint víztakarékos öntözési rendszereket, és a helyi klíma adottságait is kihasználják. Bővebben lásd: Fenntarthatósági szempontok télikert építésénél.

Teraszbeépítés télikertnek - Budapest

terasz beépítés télikertnek bp
Budapesten a nyitott teraszokat gyakran beépítik
 Ha a családi házként működő épületnek van egy nem északi fekvésű terasza, szinte méretétől függetlenül érdemes üveg elemekkel beépíteni. Ehhez alkalmanként szükséges a tégla vagy beton alapot megerősíteni és alkalmassá tenni arra, hogy a létrehozandó fém szerkezet oszlopai biztonságos rögzítést kapjanak és bírják a terhelést. Ez a terhelés elsősorban az üvegtető, amelyet helyben szerelnek össze, illetve az üvegfalak elemei, amelyek között nyithatatlan táblák, valamint ajtók és ablakok egyaránt megtalálhatók.

Az üvegház-hatás miatt a télikertnek beépített teraszok üveg felületei átengedik a napfényt, amelynek energiája a fényt át nem eresztő tárgyakat és felületeket felmelegíti. Ezek hősugárzása pedig aztán felmelegíti a télikert levegőjét, még ám eléggé hatásosan, mert a hősugárzás számára az üveg átlátszatlan, így nem távozik a külső környezetbe.

terasz beépítés budapest

Az üvegházhatás néven ismert jelenségnek a beépített terasz klímája látványosan eltér a nyitott tér adottságaiból, a benti hőmérséklet 15-20 vagy még több Celsius fokkal eltérhet a kintitől. Ennek következtében felmelegednek az épület azon falai is, amelyekkel a télikert érintkezik. A beépítéssel tehát nemcsak mondjuk egy szomszédos szoba hőveszteségét csökkentjük a zsilip zónával, hanem pótlólagos hőátadás és történik, minek következtében a lakást télen olcsóbban lehet fűteni.

Családi házzal és tiszta ivóvízzel rendelkezők körében közhely, hogy télikert létesítésére a teraszbeépítés ára a legkedvezőbb, ez a legolcsóbb módszer. Gyors és megbízható munka rendelhető budapesti vízkezelő és építőipari vállalkozásoknál.    

Télikert: energia optimalizálás

Mód van az energiamutatók optimalizálására, ennek első lépése a télikert tájolásának helyes megválasztása. Mérésekből kiderül, hogy a délnyugati fekvésű terasz energianyeresége a legnagyobb. Nagyon fontos a hőszigetelés professzionális megoldása is, mert ha az építőelemek illesztései rosszul szigetelik a hőt, sokkal nagyobb lesz a veszteség. További lehetőségek: a napfény beesési szögéhez igazított belső felületek kialakítása, lehetőség szerint sötét, azaz fényelnyelő tárgyak elhelyezése.

télikert céljára beépített terasz
Félemeleti bejárati terasz beépítése elegáns télikertnek Budapesten
SEO-feladat:

Télikert gyártással és terasz beépítéssel foglalkozó budapesti vállalkozás honlapjának optimalizálása 

a felmerülő kulcsszavakkal. Lehetőség szerint az organikus találatok között a Google első helyezés megszerzése és megtartása, amelyhez a tartalom optimalizáláson kívül természetesen a link profil építés eljárásaira is szükség van. Az optimalizáció főbb kulcsszavai és témái 2018-ban ezek voltak:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése