KAPCSOLAT: Google helyezés javítása ügyében KERESSEN itt: küldjön online üzenetet

2013. március 18., hétfő

Új honlap optimalizálása Betonvágás

Miközben a korszerű gyémánt-technológiás betonvágás és beton fúrás területén némi jártasságra tettem szert, aközben először történt meg, hogy olyan honlap optimalizálását bízták rám, amelyet előzőleg magam készíthettem el. Ez egyfelől persze sok munkával jár, hiszen egy olyan céges honlap elkészítése, amely a vállalkozás munkáját teljes egészében bemutatja, elég sok munkával jár, másfelől viszont a későbbi optimalizálást alaposan megkönnyíti. A legtöbb megbízásnál épp az a "szenvedés" tárgya, hogy az ügyfél weboldala a SEO-szempontok teljes figyelembe nem vétele mellett készült, így a munkát vagy az adott honlap javítgatásával, bővítgetésével kell kezdeni, vagy erről lemondva kétszer annyi munkát kell fektetni az off-site optimalizálás során, semmint ha egy keresőbarát weboldalt kellene felhoznunk. Bár ügyfelemnek eredetileg most is más elképzelése volt, sikerült meggyőznöm, hogy az új honlap készítésének legelső szempontja a jól kereshetőség és az egyes kulcsszavakra nézve élre-sorolhatóság legyen. Ez persze részemről sok pluszmunkát igényelt, és tőle is az eredetinél elképzelt több szak- és tájékoztató szöveg megírását követelte. A dizájnelemek tucatnyival kezdeni szándékozott honlap helyett most egy kulcsszavas szövegekkel és a Google számára kirakott "kapaszkodókkal" induló webhelyet tudhatunk magunkának, amely a szokásos és nagyrészt véletlenszerű 6-7 SEO-szempont helyett mintegy 20-at érvényesít.


A munkának meg is lett az eredménye: a honlap igen kedvező helyeken debütált a kulcsszavas Google-listákon, majd a publikálást követően alig kezdtem el a külső optimalizálást (kreatív linképítést), egyes keresőkombinációkkal máris az élre tört. Szép sorra megjelentek aloldalai is a listákon, például ezek: google pingvin betonfúrás, seo betonvágó linképítés. Jó húzásnak bizonyult, hogy a rendszerben elhelyezni kívánt cirka 200 fotót nem egy külön galéria-oldalba tűztem be, hanem külön alkalmazást használva jól keresgető mobil fotógalériát üzemeltem be számukra. Így minden fotó egy külön URL alatt jelenik meg, s mivel ezekről az aloldalakról is kulcsszavas link meg a főoldalra, így a rendszer bizonyos mértékben önoptimalizáló :) lett. 200 belső link azért nem piskóta, összességében van ereje.

Persze közben elkészültek saját eszközoldalaim is. Felépítésük és az ügyféloldal elkészítése közben elég sok mindent megtudtam a korszerű beton-technológiáról.

A vállalkozás elég látványos videókat is készített a maga munkájáról, ezek itt láthatók: Betonvágás és seo linképítés - a kísérőzenével viszont nem tudok kibékülni :).

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése