hétfő

A weboptimalizálás fortélyai

A keresőoptimalizálási folyamat, mint tudjuk, a Nagy Google paradigmaváltása miatt gyökeresen átalakult. Komplex volta korábban sem volt kétséges, de a munka összetettsége közel sem érte el azt a bonyolultsági fokot, mint éppen 2014-ben, amikor a keresőalgoritmusok kifinomultsága már lehetővé teszi minden korábbi trükk leleplezését. A tartalmi alapú kreatív honlapoptimalizálás önmagában már nem elégséges a sikerhez, és nem az a szokásos linkhálózat építéssel kiegészítve sem. Ott tartunk, hogy nem külön a weboldalt kell keresőbaráttá tenni, és nem külön a linképítő munkával kell a találatok közt előrébb mozdítani a honlapot, hanem globális és organikus weboptimalizálásra van szükség. Igen, magát a webet optimalizáljuk maholnap, persze nem az egészét, de azt a részét mindenképpen, amelyhez hozzáférünk és amely munkánk témáját illetően relevanciaértéket hordoz. Mi több: ha kevés ilyen weblaphoz van hozzáférésünk: akkor megalkotjuk őket. Ha kell: éveket szánva erre a munkára.

Optimalizálás jellegrálényegítéssel


Eközben ha nem is trükköket, de fortélyokat mindenképpen alkalmaznunk kell. Ezek közül az utóbbi időben én egyebek mellett a jellegrálényegítés módszerét szoktam bevetni. Ez már tipikusan a weboptimalizálás körébe tartozó eljárás, mert nem csupán a Google helyezés javítása érdekében támogatott honlapra irányul és nem is kizárólag a linkek mind jobb webhelyeken való elhelyezését célozza. Nem! Ennek a tevékenységnek a során a SEO-mester előbb megállapítja (esetleg megteremti) a kérdéses honlap releváns jellegét, majd ezt a jelleget vagy annak legalább főbb elemeit lányégíti azokra a weblapokra, blogokra, amelyekről később hivatkozni kíván a céloldalra. A később fontos! A rálényegítésnek ugyanis időben meg kell előznie a link kirakását, legalább egy Google-indexácoónyi idővel. Szükséges, hogy a kereső tározójába hamarább kerüljön be az adott oldalra rálényegített tartalom, mint ahogy link is elhelyezve lenne az állományban. Csak hadd lássa meg a Nagy Sólyomszem, hogy új tartalom is van a honlapon, csak hadd elemezze-értékelje, s ha ez már megtörtént, legközelebbi szkennelésekor természetesnek fogja találni, hogy ezzel a tartalommal összhangban egy szöveges link is megjelent. Az ilyen hivatkozási technika nem kelt gyanút, nem kelti a nem természetes linkprofil építés és manipulatív keresőoptimalizálás benyomását.
Azt, hogy maga a jellegrálényegítés hogyan történik, sajnos nem árulhatom el. Mert egyfelől mindig másképp, másfelől ez mégiscsak első SEO-szakmai titkom lenne.

google első - optimalizálás fortélyai
Első helyre kerülés a Google keresőben


Bizonyos információk azonban beszerezhetők, például a fentebb hivatkozott vagy ide kattintva megnyitható optimalizált weblapon:
Első oldalra kerülés, első hely a Google keresőben. Az organikus weblap optimalizálás fortélyai. Google szempontú keresőoptimalizálás, honlap-seo-marketing, weboptimalizálás, linképítés fortélyai

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése