hétfő

Wordpress honlap készítés és wordpress keresőoptimalizálás

honlapkészítés budapest
Manapság nagyon sok wordpress honlap készül, ennek oka hogy a wordpress honlap, profi honlapkészítésre kitalált szerkesztő felület egyszerű megoldásokat kínál és kódok nélküli szerkesztéssel, profi honlapkészítést és optimalizált honlapot készítést kínál. Sok weboldal ajánl profi wordpress honlap sablonokat amik már eleve optimalizálva vannak, hogy a google felhasználó könnyedén és élvezetesen tudja nézni és kezelni a honlapot.

Miket tudunk optimalizálni egy wordpress honlapon úgy hogy kedvezzünk a google-nak, ami felhasználói élmény alapján sorolja be honlapunkat?

5 nagyon fontos dolog amit ajánlatos a wordpress weboldal készítés optimalizálásánál  figyelembe venni:

1. Felesleges és nem használt pluginok törlése vagy kikapcsolása (nagyon fontos mert a felesleges pluginok lassítják a honlap betöltési sebességét ami egy nagyon fontos faktor a google szemében) 

2. Legyen egy nagyon gyors hostingod, ami megbízható, helyileg a hosting például Magyarországon de legalábbis Európában, hogy ne legyen nagy távolság a felhasználó és a hosting között. Ezáltal csökken a betöltési idő és gyorsabb lesz a honlap.

3. Mielőtt felteszed a képeket, legyél benne biztos hogy a képeket már optimalizáltan töltöd fel a honlapra. Ha közvetlenül töltöd fel a kamerádról/telefonodról/számítógépedről, a kép mérete akár többszöröse is lehet optimalizálás nélkül, rengeteg helyet foglalva a hostingodon és lassítva a betöltési sebességet.

4. A honlapkészítés során oda kell figyelni hogy a honlapod reszponzív legyen, vagyis mobilon is jól kezelhető / látható legyen. Egyre több mobil felhasználó van a világon, de ez szerintem egyértelmű, statisztikak nélkül is látod ha körülnézel amikor utazol a vonaton, metrón, villamoson, repülőn stb.

Wordpress honlapkészítés ad rá opciót, hogy külön responsive mobilra való honlapok szerkesztését el tudd készíteni könnyedén.
Véleményem szerint a reszponzív oldalak, a google-nak egy nagyon fontos szempontja lesz a SEO szempontjából, mert a felhasználók legalább 80% már nem is vagy nagyon ritkán használ asztali gépet, így a honlapoknak mindenképp adaptálódnia kell a reszponzív müködésre.

5. Kulcsszavak helyes behelyezése a szövegbe.
Oda kell figyelnünk hogy a helyes kulcsszavakat tegyük be a szövegekbe. Ha például a " honlapkészítés Budapest " kulcsszót szeretnénk optimalizálni, akkor nagyon fontos hogy a szavakat pont ebben a sorrendben írjuk be. Minden kulcsszónak más a havi keresési aránya a googlben, ezért nem mindegy, ha a " honlapkészítés Budapest "  helyett például a " weboldal készítés Budapest " kulcsszót írjuk.

Ha például céges weboldal készítésre határozzátok el magatokat, ezeket a szempontokat mindenképp vegyétek figyelembe. Egy kis odafigyeléssel nagy előnyre tehettek szert versenytársaitokkal szemben, ezáltal nagyobb profitot termelve magatoknak, cégeteknek.


PR-cikk. Szerző: luxhonlap.com

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése